Freitag, 30. März 2012

Kohupiima-šokolaadi magustoit ehk Quarkcreme mit Schokolade

Neljale / Für 4 Personen

Paar nädalat tagasi grillisime ja viimasel hetkel enne külaliste tulekut otsustasin siiski ka magustoitu teha. Segasin kokku kodus leiduvaid häid asju :). Tulemus oli päris hea ja lõpuks nõuti retsepti. Nii see siis nüüd kirja saabki. Maitsev ja väga kiire maius, pilt jäi kahjuks tegemata.

250g kohupiimapastat (soovitavalt kerge rasvasisaldusega)
200g vahukoort
3 tl vaniljesuhkrut
1 väikse apelsini koor
valget šokolaadi
tumedat šokolaadi
värskeid või külmutatud marju serveerimiseks
(4 šokolaadiküpsist)

Vahusta koor 2 tl vaniljesuhkruga. Sega kausis kohupiim ülejäänud suhkruga, riivi juurde apelsini koor ja veidi valget šokolaadi (u 25-50 g). Sega läbi, lisa juurde vahustatud koor ja sega kohupiim õrnalt vahukoorega. Riivi tume šokolaad (u 50 g). Jaota magustoidu kaussidesse. Kui on soovi, siis esimeseks kihiks pudistatud šokolaadiküpsis, seejärel vaheldumisi kohupiima-vahukoore segu ja tume šokolaad. Tõsta kuni serveerimiseni külma. Kaunista marjadega (kasutasin kirsse ja astelpajumarju).

In Deutsch


Vor einigen Wochen haben wir gegrillt. Ich habe in letzter Minute entschieden, dass ich doch noch eine Nachspeise mache. Habe dann einige leckere Sachen zusammengemischt und am Ende ist doch eine gute Nachspeise geworden. Hier dann das Rezept. Eigentlich sehr einfach und wirklich schnell. Prinzipiell kann man die Schokolade auch weglassen und es schmeckt immer noch, mit Schokolade aber noch besser.


250g Speisequark (20%)
200g Sahne
3 TL Vanillezucker
1 kleine Orange
weiße Schokolade
dunkle Schokolade
frische oder gefrorene Früchte zum Servieren
(4 Schoko-Kekse)

Sahne mit 2 TL Vanillezucker steif schlagen. Quark mit dem restlichen Zucker mischen, Abrieb von Orange und 25g-50g geriebene weiße Schokolade dazufügen und umrühren. Sahne unter die Quarkmasse heben. Die dunkle Schokolade, ca 50g reiben. Die Masse in 4 Einweckgläser oder kleine Schüssel füllen. Als erste Schicht eventuell zerkrümelte Kekse nehmen, sonst abwechselnd Sahne-Quarkmischung und geriebene Schokolade. Bis zum Servieren kühl stellen. Vor Servieren mit Früchten garnieren (z. B. mit Kirschen und Sanddornbeeren).  

1 Kommentar:

  1. hi kadri,

    super rezept, wenn es mir nur auch so gut gelingen würde wie es bei dir geschmeckt hat ;-)
    ...muß wohl noch ein bissl üben!

    ciao

    -michi-

    AntwortenLöschen